Елина Свитолина повече от година бе извън кортовете заради майчинство, като продължителната пауза

...
Елина Свитолина повече от година бе извън кортовете заради майчинство, като продължителната пауза
Коментари Харесай

Двукратна шампионка е аут още на старта: Цуренко поднесе изненада в украинското дерби в Рим

Елина Свитолина повече от година бе отвън кортовете поради майчинство, като продължителната пауза несъмнено оказва въздействие върху представянето ѝ през последните седмици и украинката към момента е надалеч от оптималната си форма отпреди спирането. Въпреки че през предходната седмица даде позитивни сигнали с достигането си до полуфиналите на Чаланджъра в Сен Мало, през днешния ден някогашната №3 не съумя да се опълчи на своята сънародничка Леся Цуренко и отпадна още на старта след 4:6 3:6. Така международната №68 продължава към втория стадий на конкуренцията във Вечния град, където ѝ следва дуел против Бернарда Пера.

В откриващия сет Цуренко не пропускаше опция да се възползва от неубедителното подаване на съперничката си и влизаше нападателно в разиграванията още от ретур, с помощта на което взе задатък от 4:2. Впоследствие 68-ата в света на собствен ред позволи спад в изявите си на начален удар, което докара до равнене на резултата, но равнището ѝ при посрещане продължи да бъде извънредно високо и гейм по-късно тя си възвърна водачеството, осъществявайки нов пробив, който реши изхода на частта в нейна изгода.

Ситуацията на корта остана непроменена и във втория сет, където Свитолина продължаваше да не може да се наложи в по-продължителните замени на удари и постоянно ставахме очевидци на неточности от нейна страна. Така тя инкасира два пробива в края на частта и влизайки в серия от четири следващи изгубени гейма, съобщи сета, а с това и мача.

Tsurenko advances to the Round of 64 ✈️ defeats the Rome two-time champ Svitolina in the ukranian derby
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР